Drømme i fast form

af Lars Lisberg

Jeg kommer hurtigt tæt på Pernille Bejers grafiske værker, fordi de er åbne, ægte og klare i deres budska­ber og formsprog. Det sanselige bil­ledsprog karakteriserer Pernille Bejers grafiske blade, hvor hun bevidst lægger distance til virkelig­heden – og poesien opstår! Vi befinder os godt her i ingenmands­land mellem magien og realismen, hvor der er toner af lyrisk moder­nisme, og her bliver jeg stille og langsom og står med følelsen af ømhed og respekt.

Kunstkritiker og forfatter Tom Jørgensen skriver om Pernille Bejer: “Hendes billeder emmer af oplevet erfaring og begejstring, og man behøver ikke som kunstneren at leve tæt på Marsken for at værd­sætte den.

Pernille002Pernille Bejers billeder er nogle, der vinder jo længere man kigger på dem. I starten virker de en smule undselige, men ved nærmere efter­syn bliver man klar over, hvor dynamiske og indlevende de er. De røber en stor iagttagelsesevne, en finintuition og en fast vilje til at få synsindtrykkene kogt ned, så deres tilsyneladende diskretion bliver til en stor styrke. Noget, som kun meget dygtige kunstnere magter.” 

Kunstavisen.dk maj 2014